U KUTINI ODRŽAN 19. OLIMPIJSKI FESTIVAL DJEČJIH VRTIĆA

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije u Kutini 10. svibnja 2023. godine održan je 19. Olimpijski festival dječjih vrtića. Inicijator festivala je Hrvatski olimpijski odbor te je olimpijski festival dječjih vrtića proveden po općim pravilima i propozicijama koje određuje Hrvatski olimpijski odbor i održan je pod motom “I JA ĆU BITI OLIMPIJAC”.

Sudionici festivala bili su dječji vrtići Sisačko-moslavačke županije i to:
1. DV LUDINA – Velika Ludina
2. DV Kutina – Kutina
3. DV Radost – Novska
4. DV Petrinjčica – Petrinja
5. DV Sisak Novi – Sisak
6. DV Sisak Stari – Sisak
7. DV Popovača – Popovača
8. DV Iskrica – Lipovljani,

i natjecali su se u slijedećim disciplinama (djevojčice i dječaci):
1. Mali nogomet
2. Skok u dalj s mjesta
3. Bacanje loptice u dalj
4. Trčanje 50m
5. Štafeta 4x25m.

Na svečanom mimohodu sudjelovalo je 320 vrtićke djece, oko 100 odgojiteljica i 60 volontera. Svi su bili obučeni u majice sa znakom Hrvatskog olimpijskog odbora, a mali olimpijci u službene majice Hrvatskog olimpijskog odbora te kape s motom festivala ” I JA ĆU BITI OLIMPIJAC”.

Podignuta je olimpijska zastava, pročitana službena zakletva, te dječja zakletva s olimpijskim motom: “Zaklinjemo se da ćemo se natjecati u sportskoj i fer borbi poštujući olimpijski moto – BRŽE, VIŠE, JAČE” i upaljen je olimpijski plamen koji prije svega simbolizira mir i prijateljstvo.

Djecu sportaše, odgojiteljice, suce, volontere i prepunu sportsku dvoranu Športskog centra Kutina pozdravili su predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije gospodin Marko Badrić, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora gospodin Hrvoje Balen, gradonačelnik Kutine gospodin Zlatko Babić te župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivan Celjak koji je poslao poruku malim olimpijcima i proglasio festival otvorenim.

Proglašeni su pobjednici u svim disciplinama te su nagrađeni medaljama, diplomama i peharima.

Ukupni pobjednik 19. Olimpijskog festivala dječjih vrtića je DJEČJI VRTIĆ ” SISAK STARI” iz Siska.

19. Olimpijski festival dječjih vrtića Republike Hrvatske za Sisačko-moslavačku županiju zatvorio je koordinator natjecanja i član Hrvatskog olimpijskog odbora glavni tajnik Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Šimac.

Spuštena je olimpijska zastava i ugašen plamen s porukom “SVI STE POBJEDNICI!”.

Službeni rezultati natjecanja biti će objavljeni u slijedećoj objavi na web stranici Zajednice sportskih udruga i saveza Sisačko-moslavačke županije.

 

ZADNJE OBJAVE